strona główna - Marynata do mięs

Marynata do mięs

wstecz

 

• 4 łyżki oleju
• 3 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżeczka oregano
• 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
• 0,5 łyżeczki tymianku
• 1 łyżeczka miodu 
• pieprz
 
W miseczce mieszamy olej, sos sojowy oraz ocet balsamiczny i dokładnie mieszamy, żeby wszystkie ciecze dobrze się połączyły.
Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i marynujemy (pozostawiamy w lodówce, najlepiej przez całą noc - wtedy mięso nabierze wyrazistości).

                                                                                                                                                                                                                    Smacznego ;)

wstecz