strona główna - Marynata do mięs
Marynata do mięs
wstecz
• 4 łyżki oleju
• 3 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżeczka oregano
• 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
• 0,5 łyżeczki tymianku
• 1 łyżeczka miodu
• pieprz
• 3 łyżki sosu sojowego
• 1 łyżka octu balsamicznego
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżeczka oregano
• 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich
• 0,5 łyżeczki tymianku
• 1 łyżeczka miodu
• pieprz
W miseczce mieszamy olej, sos sojowy oraz ocet balsamiczny i dokładnie mieszamy, żeby wszystkie ciecze dobrze się połączyły.
Następnie dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz przyprawy i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i marynujemy (pozostawiamy w lodówce, najlepiej przez całą noc - wtedy mięso nabierze wyrazistości).
Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i marynujemy (pozostawiamy w lodówce, najlepiej przez całą noc - wtedy mięso nabierze wyrazistości).
Smacznego ;)